Nieuws

weekbrief 19

Bijlage bij de weekbrief van 19 januari 2018

Nieuws uit de middenbouw.

Na twee heerlijke weken kerstvakantie waarin iedereen even goed kon uitrusten gaan we er weer lekker tegenaan in 2018!

Voor de leerlingen is het gewone schoolleven weer gestart waarin we veel bezig zijn met lezen, rekenen, taal en spelling. Met Engels zijn we begonnen we aan een nieuw thema: “my favorite food”. Ook met LIJN 3 is gestart met een nieuw thema: “het is feest”.

Natuurlijk komen er ook weer leuke knutsel, teken en gymlessen aan. Alle kinderen uit groep 3 gaan nog met de leerkracht een bezoek brengen aan de bibliotheek. Houdt Parro in de gaten, hier krijgt u later verdere informatie over.

Deze week en volgende week zijn de reflectieweken. In deze weken nemen wij de CITO toetsen af. We merken soms dat er veel nadruk op de CITO toetsen wordt gelegd, maar het is voor ons gewoon een meetmoment om te kijken of uw kind in zijn/haar eigen ontwikkeling is gegroeid. Behalve dat het (net als altijd) goed is dat de kinderen goed uitgerust zijn, hoeft u hier thuis niets mee te doen.

Op 9 februari krijgen de kinderen hun 1e verslag van dit schooljaar mee naar huis. De 10 minutengesprekken zijn dan op 13 en 15 februari 2018. Via Parro krijgt u tijdig de vraag om in te tekenen voor deze gesprekken.

 

Nieuws uit de eindbouw

Deze week hebben wij toetsweek, wij doen allemaal ons best om de toetsen zo goed mogelijk te maken. Het is een drukke week met veel toetsen, het is fijn om te zien hoe geconcentreerd iedereen bezig is. Volgende week gaan we verder met de toetsen, we hopen dat het dan net zo goed gaat als deze week.

Topondernemers
Na de kerstvakantie zijn we begonnen met een nieuw thema voor topondernemers, namelijk Amerika. Wij moesten voor onze opdracht een krantenartikel schijven over 11 september 2001. Wat was er toen gebeurd? En wie zaten erachter? Waarom pleegden zij die aanslag?

11 september 2001

 

Wat is er gebeurd op 11 september?

Op 11 september 2001, pleegden terroristen een aanslag op de Verenigde Staten.

Op deze datum boorden twee vliegtuigen zich in de Twin Towers van het World Trade Center, op de zuidelijke punt van Manhatton in New York City. Volgens cijfers uit februari 2005 kwamen bij deze aanslagen 2.973 mensen afkomstig uit meer dan 80 landen om het leven. Over de hele wereld maakten de aanslagen buitengewoon veel indruk.

Wie zit er achter deze aanslagen?

Osama bin Laden, en Ayman al Zawahiri zijn een van de leiders van Al Qaida(Een terreurorganisatie).  Die organisatie wordt door de Amerikaanse overheid voor de aanslagen verantwoordelijk gehouden.  De Marokkaanse Zacarias Moussaoui  zei voor de rechtbank dat hij door Osama uitgekozen was om het Witte huis in te vliegen. Dat ontkende Osama. De vliegtuigen die in de gebouwen zijn gebotst werden daarvoor gekaapt door een aantal mensen vooral afkomstig uit Saoedi-Arabië.

Waarom pleegden zij deze aanslag? De oorzaken of beter gezegd de motivaties van Osama bin Laden om Amerika aan te vallen bestaan vooral uit zijn haatgevoelens van tegen de VS. Dat blijkt uit verschillen toespraken die hij heeft gehouden. Hij is namelijk boos vanwege de militaire aanwezigheid van de VS in Saoedi-Arabië en hij vindt dat de VS zich teveel bemoeit met de Arabische moslimlanden.  

 

Wei en Megan

EBd

 

 

 

 

 

 

 

Voor alle kinderen die skiën leuk vinden

 

Hallo allemaal,

 

Ik ben Niels Bremmer uit BBB. Ik ski al een aantal jaren in Dordrecht. Ik doe dit op een borstelbaan. Deze borstelbaan ligt aan de Vogelaarsweg 1 in Dordrecht. Nu organiseren zij elk jaar één van de voorrondes voor het Nederlands kampioenschap skiën voor scholieren. Nu lijkt het mij leuk als wij daar als school aan mee kunnen doen. Daarom zoek ik kinderen die kunnen skiën. Als je goed kan remmen en bochtjes draaien, kan je al meedoen aan de wedstrijd. De wedstrijd is een reuzeslalom. De wedstrijd wordt gehouden op zaterdagmiddag 10 februari. Je kan één of meerdere keer meetrainen op de baan dit kan op 2, 7 en 9 februari vanaf 18:30. De kosten voor het trainen en de ski-huur is €10,00 per keer.

Een team bestaat uit 3 tot 6 kinderen. Ik heb nu al een team van 3 kinderen, maar er kunnen er nog een paar bij.

Aan deze wedstrijd zitten kosten verbonden. Je betaalt €5,00 per team en de eventuele kosten voor de huur van de ski’s.

Als jullie mee willen doen dan kunnen jullie mijn moeder voor vrijdag 26 januari een e-mailtje sturen met daarin je naam. Mijn moeder regelt dan de inschrijving.

Het e-mailadres van mijn moeder is: ingrid.bremmer@upcmail.nl

 

Groetjes,

 

Niels Bremmer