Nieuws

schoolweek 18

Bijlage bij de weekbrief van 13 januari 2017

 

 

 

 

Thema Winter is begonnen!

De gang is winterklaar gemaakt. De kinderen kunnen hier wak vissen, ijsrotsen maken in de sneeuwtafel en gezellig samen zijn in de iglo zitten.  Dit vinden ze helemaal geweldig!

Kinderen hebben kennis gemaakt met de winterkleding. Hier kunnen ze in de huishoek ook mee spelen. De kinderen hebben in de kring met kikker de sjaal omgedaan en hebben geluisterd naar het verhaal ‘Kikker in de kou’.

In de kring zingen we ook liedjes over de winter zoals: ‘het is winter bibber bibber’.

 

 

De peuterleidsters

 

 

 

 

 

Lekker starten in januari!

Middenbouwnieuws.

Ik hoop dat iedereen weer goed is uitgerust in de kerstvakantie en er weer hard tegen aan kan met alle schoolse zaken! Zeker natuurlijk de kinderen in de klas! En om die goede start compleet te maken willen wij vragen om te zorgen dat uw kind weer een plantje meeneemt naar school. Zijn de pantoffels van uw zoon of dochter nog netjes en heel?

En denkt iedereen er weer aan om op de gymdag ook de gymspullen mee te nemen. Ook een handdoek om even lekker op te frissen! Tijdens de gymlessen zien we ook nog wel eens kinderen met armbandjes lopen die niet afkunnen of wat langere oorbellen. Voor de veiligheid moeten armbanden en horloges etc echt af tijdens de gymles. Langere oorbellen ook uit, dus wellicht kun u dit in de gaten houden!

 

MBa ging op bezoek in de bibliotheek van Barendrecht. Heel aandachtig werd er geluisterd en werden er opdrachten gedaan in de bibliotheek.