Nieuws

schoolweek 11

Bijlage bij de weekbrief van 11 november 2016

Nieuws van OBb

Het is weer een gezellige periode geweest in de onderbouw. We hebben het de afgelopen weken gehad over de herfst.  We zijn naar het bos geweest en hebben daar goed kunnen zien hoe de bladeren van kleur veranderden en sommige bomen zelfs als kaal waren. In de klas hebben we onder andere de namen geleerd van herfstvruchten en telspelletjes gedaan met eikeltjes en kastanjes. Vorige week was er een leuke knutselochtend (dank aan de klassenouders voor de hulp bij de voorbereiding). Tijdens de kringactiviteiten hebben we twee nieuwe liedjes geleerd: ‘Zes heksen’ en ‘Itsy, bitsy spider’.

Het is aan het weer nu ook goed te merken dat het herfst is. Fijn dat de kinderen lekker warm zijn aangekleed voor op het schoolplein!

Hoewel de herfst nog wel even duurt, zijn de kinderen inmiddels toe aan een nieuw en spannend thema: Sinterklaas! Afgelopen woensdag is het Sinterklaasjournaal begonnen en daar kijken we natuurlijk ook in de klas naar. De kinderen kunnen niet wachten tot Sint morgen aankomt in Nederland. We gaan een gezellige en drukke periode tegemoet! De themahoek wordt dit keer de werkkamer van Sinterklaas en we gaan binnenkort een pietenbakkerij maken (maar dat is nog een verassing voor de kinderen). De vader van Lindsey heeft voor onze Sinthoek een prachtige, oude Sinterklaasstoel geregeld. Dankjewel!

Tot slot is afgelopen week ook het schoolfruit weer gestart. Wat hebben de kinderen lekker gesmuld van de peren en appels. Al het fruit is op!