Nieuws

schoolweek 9

Nieuwsbijlage bij de weekbrief van 28 oktober 2016

Nieuws van OBd

Na een welverdiende herfstvakantie zijn we gestart met het thema herfst. Maandag hebben de kinderen een kabouterhoek in de klas gemaakt, waar de kleine kaboutertjes heerlijk kunnen spelen in hun paddenstoel onder een boom met herfstblaadjes. Op de gang hebben we een heksenhoek. De kinderen kunnen zich verkleden als heks en heksensoep eten. Deze soep wordt gemaakt van onder andere ratten!!!

Dinsdag hadden we een knutselochtend. Met dank aan de hulp van ouders hebben de kinderen allerlei prachtige herfstwerkjes gemaakt. Er zijn onder andere kleurige herfstbladeren gemaakt, slakken gevouwen en paddenstoelen geknipt.

We kennen ook al een aantal Engelse herfstwoorden, zoals spider en spider's web. Het Engelse liedje wat we nu vaak zingen is 'itsy bitsy spider'. Als u deze nog niet kent, kunt u hem gewoon op youtube vinden.

Vandaag hebben we een gezellige wandeling in het bos gemaakt. We hebben allerlei kriebelbeestjes gevonden, die we vanmiddag ook weer vrij hebben gelaten in de binnentuin. Ook zijn er mooie takken en bladeren gevonden en ook een heleboel paddenstoelen! We hebben een mooie museumtafel gemaakt van al onze herfstschatten. Er zijn veel foto's gemaakt, die allemaal op de website komen te staan. In de bijlage kunt alvast een voorproefje vinden. 

 

  

 

Nieuws van de middenbouw

De leerlingen in groep 3 worden nu wel héél groot en zelfstandig. Tot aan de herfstvakantie werden de kinderen nog opgehaald bij de klas, maar nu de herfstvakantie voorbij is mogen de leerlingen helemaal zelf naar buiten. Wij zijn supertrots op onze groep 3 leerlingen dat dit ook zo goed gaat.

 

Verder zijn we met het thema "Eet smakelijk" bezig in de groepen. In een paar groepen hebben de leerlingen al heerlijke sangria mogen maken, kinderproof uiteraard . Mocht u nou denken, dat klinkt lekker, dat zou ik ook wel lusten, dan kunt u uw zoon of dochter gerust vragen om het thuis eens te maken. Wij zeggen alvast "a su salud" (Spaans voor proost).

 

 

Koken in BBa:

Gemaakt door Destiny en Loïs.

Met koken hebben we pompoen flappen gemaakt in verband met het thema Halloween. Eerst moesten we de pompoen uitlepelen, dat was geen pretje. Deze flappen waren lekkerder dan we hadden verwacht. Ook hebben we mummie knakworsten gemaakt, dat zijn knakworsten gewikkeld in bladerdeeg. Tussendoor hebben we getekend, we maakten een spinnenweb en in elk vakje waren er verschillende en ook mooie patroontjes. We hebben op de pompoenen (na het uitlepelen) enge gezichten getekend ook dat had een leuk resultaat. Die mochten we toen mee naar huis nemen.

Het was een super gezellige middag, we kijken uit naar de proefjesmiddag van aanstaande maandag J.

 “Yogalessen tijdens én na schooltijd gaan weer van start!”

GRAS Kinderyoga biedt ook dit schooljaar weer een uniek programma aan waarin:VERBINDING, ADEMHALING, BEWEGING , FOCUS, ONTSPANNING & VERTROUWEN iedere les opnieuw centraal staan. In een kinderyogales worden, via deze zes elementen, fundamentele vaardigheden aangeleerd welke onmiddelijk toegepast kunnen worden in de dagelijkse praktijk. 

Vanaf 1 november a.s. gaan de inmiddels bekende kinderyogalessen weer van start!

De yogalessen tijdens schooltijd zijn dit jaar voor de bovenbouw- en eindbouwgroepen.

Deze lessen zullen in de middag plaatsvinden van 13.00-14.00 en van 14.00-15.00.

 

Als de kinderen van onder- en middenbouw toch ook graag weer lekker een uurtje in de week willen ontspannen na een drukke schooldag dan kan dat gelukkig wel!

 

Wanneer? Dinsdagmiddag na schooltijd.

Waar? Trinoom

Hoelaat? 15.00 tot 16.00 Tieneryoga (BB&EB)

                 16.00 tot 17.00  Kinderyoga (OB&MB)

 

Je schrijft je in voor een blokperiode.

 

Per groep is er plek voor max. 10 kinderen en de eerste matjes zijn al bezet!

Wees er dus snel bij!

 

Ook zullen er binnenkort opnieuw ‘Ouder & Kind ontspanningslessen’ georganiseerd worden.  Dit is een les waarbij het kind een heerlijk ontspannen uurtje met zijn of haar (groot)ouder kan beleven door (spelenderwijs) leuke oefeningen te doen en massages aan elkaar te geven. Deze les zal aangeboden worden aan zowel de jongere kinderen als de oudere kinderen en een volwassene. Ervaring in yoga is helemaal niet nodig!

Datum en tijdstip van de ‘Ouder & Kind ontspanningsles’ volgt nog…maar…om zeker te zijn van een plekje kunt u zich hiervoor al wel ook opgeven.

 

Voor het aanmelden voor een kinderyogales, tieneryogales en/of een    ‘Ouder & Kind ontspanningsles’ stuur een mailtje naar:                        info@gras-kinderyoga.nl.

Voor overige informatie kunt u een kijkje nemen op www.gras-kinderyoga.nl