Nieuws

schoolweek 7

Nieuwsbijlage bij de

weekbrief van 7 oktober 2016

 

Nieuws uit OBa

Wat hebben we in OBa de afgelopen weken leuk gewerkt aan het thema My body! We hebben daarbij een massagehoek en een kappershoek gehad. De kinderen hebben verschillende massagetechnieken geleerd (bijvoorbeeld de glijbaan, strijken en deeg kneden) en heerlijk op elkaar geoefend. In de kappershoek werd de juf regelmatig uitgenodigd om even een knipbeurt te krijgen of opgedoft te worden voor een feestje. Al sinds een aantal weken heerst er dinokoorts bij de jongens in OBa! Daarom is er speciaal voor hun een dinotafel gemaakt. Daar worden spannende avonturen beleefd en dinoskeletten opgegraven.

Afgelopen maandag is de Kinderboekenweek gestart. De kinderen mochten hun lievelingsboek meenemen en hier lezen we met elkaar uit. Op vrijdagmiddag mochten er opa’s en oma’s voor een ouderwetse spelletjesmiddag komen in de klas. Wat was dit bijzonder en gezellig!

Nieuws uit BBb

Vandaag was het dan zover! De oma en opa middag. En wat was het een geslaagde middag. Wij hebben in de klas met heel veel opa’s en oma’s spelletjes gespeeld. Denk hierbij aan mens-erger-je-niet, wie is het en kwartetten. Eerder deze week hebben wij van onszelf ook al een metamorfose gegeven, zodat wij er zelf ook uitzagen als opa’s en oma’s. Mocht je dit thuis ook willen doen, de app heet: aging booth.

Naast leuke dingen doen, hebben we deze week natuurlijk ook hard gewerkt. Groep 6 hard heeft bijvoorbeeld elke week les in typen onder begeleiding van juf Laura. Ook werkt groep 6 iedere vrijdag aan blits. Dit staat voor begrijpend lezen, informatieve teksten en studievaardigheden. Deze week hebben we een lastige les gehad over kaartlezen en schaal. Groep 5 is natuurlijk ook hard bezig geweest! Met groep 5 hebben we een start gemaakt met de taalsymbolen, inmiddels kennen zij het lidwoord en zelfstandig naamwoord. Tot slot zijn wij hard aan het oefenen voor de presentaties van Topondernemers die volgende week plaats zullen vinden.

Tot volgende keer,

Groetjes BBb

Dierenhoek

 

De winnares van de namenwedstrijd van afgelopen maand.

 

Kinderraad 2016-2017